previous pauseresume next

معرفي واحد

اطلاع رسانی در خصوص غذا از جمله نیازهای جوامع امروزبشری است . سلامت غذای مصرفی شما در گرو انتخاب نگهداری و مصرف صحیح می باشد . ضعف در اطلاع رسانی و اندک بودن اطلاعات جامعه موجب می گردد که مردم در معرض بیماریهای ناشی از غذا قرارگیرند . بیماریهای ناشی از غذا یک مسئله مهم نظام سلامت و عامل اصلی کاهش در آمد های اقتصادی در سطح جهان  است . مسمومیت های غذایی به شدت سلامت انسان مخصوصاً گروههای آسیب پذیر جامعه مثل سالمندان ، زنان باردار ، کودکان و افراد دچار نقص سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد و گاهی فرد را تا پای مرگ می کشاند . سازمان جهانی که تعهد ویژه در گسترش سلامت عمومی دارد ، در راستای ارتقاء سلامت غذا راهکارهایی را توصیه می کند . از جمله این راهکارها تبادل دانش و اطلاعت میان متخصصین امر ، سازمانهای دولتی و خصوصی مرتبط و مصرف کننده ها در مورد خطرات موجود و نحوه کنترل انهاست . به بیان دیگر WHOاطلاع رسانی را جز لاینفک در ارتقا ایمنی غذا به شمار می آورد . طبق آمار سازمان بهداشت جهانی هر ساله ۳۰ درصد مردم کشورهای صنعتی به بیماریهای ناشی از مصرف غذا مبتلا می شوند . در امریکا هر ساله ۷۶ میلیون مورد بیماری ۳۲۵۰۰۰ مورد بستری در بیمارستان و ۵۰۰۰ مورد مرگ به علت بیماریهای ناشی از مصرف غذای آلوده گزارش می شود .

در کشور ما بیش از ۵۰ درصد بیماری ها مربوط به مصرف غذاهای نامناسب است و بیماری های قلبی به تنهایی ۳۰ درصد بیماری های کشور ما را تشکیل می دهد که به نوعی به تغذیه و سبک زندگی مربوط می شود . آمار ضایعات مواد غذایی به ۲۵ % می رسد . ازطرفی سهل انگاری ، سود جویی ، تقلبات و عدم رعایت قوانین و مقررات بهداشتی هر ساله خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری به کشور ما وارد می کند .

با توجه به عدم وجود اطلاعات کافی و جامع در زمینه مشکلات مواد غذایی در کشور ، تلاش جهت ایجاد ارتباط هر چه گسترده تر بین دستگاههای اجرایی و نظارتی ، صنایع غذایی ، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان غذا ، واحد اطلاع رسانی غذا در معاونت غذا ودارو راه اندازی شده است . این واحد که با هدف ارتقاء سلامت تشکیل گردیده است در نظر دارد با هماهنگی صنایع وئ دستگاههای دولتی ذیصلاح اطلاعات معتبر و مفید  را در زمینه نحوه انتخاب ، نگهداری و مصرف غذا جمع اوری نموده و با بهره گرفتن از روشهای مختلف آموزشی به اطلاع جامعه برساند . امیدواریم با افزایش سطح دانش و اطلاعات جامعه بینش و عملکرد صحیح ایجاد شود و مصرف کننده بدون توجه به آگهی های تبلیغاتی با دقت لازم غذایی  را که سالمتر است انتخاب نماید و این انتخاب درست مصرف کننده ، تولید کنندگان را به رقابت صحیح در تولید محصول سالمتر هدایت نماید .

 ارتباط با ما

 

دروازه شيراز، خيابان هزار جريب، كوچه ششم، معاونت غذا و دارو

تلفن :  ۳۶۶۸۰۰۴۲ -۳۷۹۲۱۱۸

         ۳۶۶۸۰۰۴۸   - ۳۷۹۲۶

  

کدپستی :۳۴۱۷۱-۸۱۶۸۶