برگزاری نشست خبری روز جهانی غذا در دانشگاه
یکشنبه 23 مهرماه، بمناسبت فرارسیدن روز جهانی غذا 16 اکتبر، نشست خبری با حضور معاون غذا و دارو دانشگاه، مدیر نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی وآرایشی ،مشاور اجرایی معاونت و جمعی از اصحاب رسانه در دانشگاه برگزار گردید.
در این نشست دکتر اعتباری ضمن بیان اهمیت این روز جهانی با شعار "آب زندگی است، آب غذا است " اظهار نمود: تامین و تضمین غذای سالم یکی از چالش های پیش روی جهان است، در کشور ماهم کارگروه سلامت و امنیت غذایی به ریاست محترم جمهور و متولی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حال فعالیت می باشد که سلامت انواع مواد غذایی، دارویی، بهداشتی، آشامیدنی را در سطوح تولید، توزیع و عرضه برعهده دارد.
وی تصریح کرد: دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز در حوزه های مختلف معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی، مسئول پایش، تامین و تضمین سلامت کلیه فرآورده های خوردنی و آشامیدنی در تمامی سطوح می باشند.
دکتر اعتباری یکی از سیاست های وزارت بهداشت را تولید فرآورده های سالم و فرآورده هایی بیان نمود که جامعه با مصرف آنها، از ابتلا به بیماری های غیر واگیر پیشگیری نماید.
معاون غذا و دارو دانشگاه عنوان کرد: پاسخ به استعلامات تولید هر فرآورده سلامت محور، سنجش کلیه شرایط مرتبط و منابع آلاینده توسط این معاونت مورد بررسی و تایید قرار می گیرد، همچنین فرآورده های در سطح عرضه برای تضمین سلامتی، مورد آزمایش PMS و نمونه برداری قرار می گیرند.
وی همچنین از نظارت و پایش معاونت غذا و دارو دانشگاه بر 880 کارخانه و کارگاه تولید مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی در استان خبر داد که ضمن تایید تک تک این کارخانه ها، پروانه معتبر نیز از این معاونت بایستی دریافت نمایند.
دکتر اعتباری در پایان سخنان خود گفت: اگر افراد در مصرف غذای سالم، مقدار مصرف و وقت آن دقت نمایند، دیگر مبتلا به بیماری و مصرف داروهای مختلف نخواهند بود.
در ادامه دکتر اطمینانی مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو دانشگاه نیز طی سخنانی در خصوص امینت و سلامت غذایی از مزرعه تا سفره، مبحث سلامت غذایی را از جمله نکات کلیدی در سلامت جامعه عنوان نمود .
این متخصص تغذیه و رژیم غذایی افزود: با توجه به اینکه اضافه وزن و چاقی امروزه از بحث های مهم روز دنیا می باشد، ایران نیز از این مقوله جدا نیست، بطوریکه 70 درصد جمعیت ایران،(23 درصد افراد چاق و 47 درصد دارای اضافه وزن) دچار این مشکلات هستند و به دنبال آن، ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشار خون، کمردرد، زانو درد و بسیاری از امراض در کمین آنها می باشد.
دکتر اطمینانی خاطر نشان کرد: افراد جامعه ضمن دریافت آموزش های لازم، بایستی با توجه به برچسبهای تعبیه شده بر روی محصولات غذایی، از میزان کالری، نمک، شکر، کلیه مواد افزودنی به محصولات غذایی آگاه باشند و با انتخاب درست، مواد غذایی سالم را انتخاب و مصرف نمایند.