معاون غذا و داروی دانشگاه در نشست خبری: وضعیت دارو رو به بهبود است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت، (شنبه، ۱۷اردیبهشت) در سالن جلسات ریاست دانشگاه برگزار شد با اعلام اینکه وضعیت دارو روند مثبت و رو به بهبودی دارد، گفت: نمیگوییم هیچ مشکل و کمبود دارویی نداریم، اما وضعیت رو به بهبود است.
دکتر محمود اعتباری در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: زمانی که مسئولیت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را به عهده گرفتم مردم دنبال انسولین بودند، اما امروز خوشبختانه این معضل را نداریم و انسولین به تعداد کافی و در گستره وسیع در استان توزیع شده است.
وی با اشاره به توسعه داروخانههای منتخب برای عرضه داروی بیماران خاص، گفت: هنوز اقلامی وجود دارد که به تعداد و میزان کافی در دسترس نیست، این داروها را بر اساس برنامه ملی توزیع میشود که سهمیه هر استان مشخص است. در اصفهان مراجعات زیادی از استانهای دیگر داریم که بخشی از سهمیه استان صرف آنها میشود، اگرچه پیگیر افزایش سهم استان هستیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه با اشاره به بخشی از اقدامات خوبی که در سازمان غذا و دارو انجام شده، گفت: ۲۱ قلم داروی خاص و ویژه بیماران صعبالعلاج به فهرست دارویی اضافه شده است، داروهایی که قبلاً بهصورت تک نسخهای و مدتدار برای بیمار تأمین میشد اکنون وارد فهرست دارویی شده و برنامه برای تولید و واردات آن در دستور کار قرار گرفته است. برای ۴۲ قلم دارو که پوشش بیمهای آن حذف شده بود، دوباره پوشش ایمنی برقرار شده و برای حدود ۲۰۰ قلم دارویی که تغییر قیمت پیدا کرده بود پوشش بیمهای ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: سیاست وزارت بهداشت این است که داروهای تولید داخل کشور، از خارج کشور وارد نشود و یا بر اساس ارز آزاد وارد شود، اما برای برخی بیماریهای خاص مثل بیماران هموفیلی، برندهای خاص خارجی تأمین شود.
دکتر اعتباری با بیان اینکه وضعیت دارو مطلوب نیست ولی رو به بهبود است، گفت: نمیگوییم هیچ مشکل و کمبود دارویی نداریم، اما وضعیت رو به بهبود است.
وی همچنین با اشاره به نظارت بر تولید و سلامت مواد غذایی، تصریح کرد: وقتی سیب سلامت و پروانه بهداشتی بر روی فراورده غذایی وجود دارد مردم میتوانند با اطمینان آن را مصرف کنند و نظارت کافی و لازم انجام شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه افزود: هر فرآورده غذایی برای تمدید پروانه سلامت، ملزم به ۱۰ درصد کاهش قند و نمک است و به این شرط پروانه سلامت محصول را تائید میکنیم که میتواند باعث ارتقا سطح سلامت و کاهش شیوع بیماریهای غیر واگیر شود.
وی همچنین به نشانگر رنگی بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: مردم میتوانند به این نشانگر و رنگهای آن توجه کنند که اطلاعات مرتبط با محصول مصرفی را به سهولت در اختیار مصرف کننده قرار میدهد.
دکتر اعتباری با اشاره به بازرسی و نظارت دقیق بر فعالیت کارخانهها و کارگاههای تولیدی مواد غذایی، گفت: ۴۳۰ کارخانه تولید مواد غذایی و ۵۷۷ کارگاه تولید مواد غذایی در اصفهان داریم که همه مجوز و پروانه دارند و نظارتهای زیادی بر فعالیت آنها انجام میدهیم.