تدوین آییننامه شناسهگذاری محصولات کشاورزی از مبدأ مزرعه
به گزارش ایفدانا، دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، در همایش روز جهانی غذا که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با تأکید بر ضرورت نظارت مستمر بر زنجیره تولید مواد غذایی اظهار کرد: در حوزه غذا با دو موضوع مهم روبهرو هستیم؛ یکی امنیت غذایی که به دسترسی مردم به غذای کافی و تأمین کالری روزانه مربوط میشود و دیگری ایمنی یا سلامت غذا که تضمینکننده سالم و بیضرر بودن مواد غذایی است. تحقق همزمان این دو، شرط سلامت جامعه است.
🔹 وی با بیان اینکه سلامت غذا مفهومی فراتر از بهداشت آن دارد، افزود که سازمان غذا و دارو بر اساس استانداردهای مشخصی نظارت میکند و شرکتها تنها در صورت رعایت آنها مجوز تولید دریافت میکنند. با این حال، همه محصولات دارای پروانه لزوماً از نظر تغذیهای سالم یا مفید نیستند. ازاینرو باید فرهنگ تغذیه صحیح و آگاهی مردم نسبت به غذای سالم نیز ارتقا یابد.
🔸 دکتر پیرصالحی با اشاره به رشد فناوری و نوآوری در صنایع غذایی و دارویی کشور گفت: شرکتها و برندهای ایرانی امروز در داخل و خارج کشور عملکرد موفقی دارند و این نشاندهنده سرمایهگذاری مؤثر در حوزه صنایع دانشبنیان است.
🔹 رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: نظارت بر غذا باید از مزرعه تا سفره انجام شود، اما زنجیره نظارتی در کشور هنوز کامل نیست. باید مشخص باشد هر محصول در چه مزرعهای و با چه نوع کود، سم و شرایطی تولید شده است. نبود شناسه برای محصولات، در مواقع بروز آلودگی، مانع از پیگیری کامل و فراخوان (ریکال) میشود.
🔸 وی ادامه داد: در قانون برنامه توسعه کشور، شناسهگذاری محصولات کشاورزی از مبدأ پیشبینی شده و آییننامه آن در دولت تدوین شده است. با اجرای آن و همکاری وزارت جهاد کشاورزی، نظارت از مرحله تولید آغاز خواهد شد. همچنین لازم است سامانههای هوشمند پایش و نظارت ایجاد شود و تصمیمگیریها مبتنی بر داده و فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی باشد.
🔹 دکترپیرصالحی تأکید کرد: در حوزه ایمنی غذا، همکاری بینبخشی ضروری است و شورایعالی سلامت و امنیت غذایی برای هماهنگی میان دستگاههای مختلف تشکیل شده است تا اطمینان حاصل شود غذای سالم به دست مردم میرسد.
🔸 به گزارش تنها مرجع رسمی اخبار سازمان غذا و دارو "ایفدانا"، وی با اشاره به نقش تولید داخلی در پایداری امنیت غذایی کشور گفت: در بحرانهای اخیر از جمله جنگ ۱۲ روزه، علیرغم شرایط اضطراری و جابهجایی جمعیت، هیچ کمبودی در تأمین غذای سالم و ایمن در کشور مشاهده نشد که این موفقیت مرهون توان تولید داخلی است.
🔹 معاون غذا و داروی وزیر بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: غذای سالم، انسان سالم و در نهایت جامعهای قدرتمند میسازد. اگر از سلامت غذا غافل شویم، ناچار به پرداخت هزینههای گزاف درمان خواهیم بود؛ در حالی که هزینه پیشگیری از طریق تغذیه سالم بسیار کمتر است.