« ایمنی غذا، مسئولیت اجتماعی » شعار همایش روز جهانی ایمنی غذا
پنج شنبه 25 خردادماه، همایش روز جهانی ایمنی غذا با شعار « ایمنی غذا، مسئولیت اجتماعی » با حضور معاون غذا و داروی دانشگاه و معاون امور صنایع وزیر صمت، مدیر کل صمت اصفهان، مدیر کل استاندارد، مدیر سازمان دامپزشکی و جمعی از تولید کنندگان و کارشناسان معاونت غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر محمود اعتباری در جمع صنعت گران مواد غذایی اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ بیماری میتواند توسط غذای ناسالم به مردم منتقل شود که این بیماریها ناشی از آلودگی های میکربی، مواد آلاینده، سُموم و افزودنیهای غیرمجاز است.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۱۰ درصد از مردم دنیا بدلیل عوامل ناشی از مواد غذایی آلوده بیمار میشوند، افزود: کودکان 9 درصد جمعیت را تشکیل و به ۴۰ درصد بیماریهای قابل انتقال از مواد غذائی مبتلاء می شوند. این آمار نشان دهنده اهمیت سلامت مواد غذایی است.
دکتر اعتباری خاطرنشان کرد: حدود ۹۰۰ کارخانه و کارگاه تولید فرآورده غذایی تحت پوشش و نظارت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار دارند که نسبت به برخی از استان های دیگر، رقم بالایی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه با اشاره به اینکه علاوه بر بخش صنعتی، فراوردههای غذایی که بطور صنفی تولید میشود نیز در سطح عرضه مورد پایش و نظارت قرار میگیرند، تصریح کرد: البته انتظار داریم که همه فراوردههای غذایی زیر بخش تولید صنعتی بیایند زیرا نظارتها در آنجا دقیق تر و همیشگی است.
- اولویت کیفیت مواد غذایی بر قیمت آن
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت طی سخنرانی خود غذای سالم و مناسب را بهترین دارو برای سلامتی انسان عنوان کرد و گفت: با سرمایه گذاری روی کیفیت مواد غذایی باید تغذیه مناسب را جایگزین درمان و هزینه دارویی کنیم. کیفیت مواد غذایی باید بر قیمت آن اولاتر شود زیرا مردم محصولات ارزان اما فاقد کیفیت مناسب را نمیپسندند.
وی به چالش برقراری ارتباط با مشتری نیز اشاره و اضافه کرد: در این پیوند، بستهبندی مواد غذایی اهمیت زیادی دارد و از طرفی، کیفیت و حجم محتوا نباید تحت تأثیر قالب و بستهبندی قرار گیرد.
محمد مهدی برادران با اشاره به اینکه ما باید دست تولیدکنندگان را باز بگذاریم تا کیفیت محصولات آنها حفظ شود، تاکید کرد: باید استانداردهای تشویقی و تکمیلی برای فراوردههای غذایی فعال شود تا مردم با اطمینان بیشتری خرید کنند.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامهای انجام شده در این زمینه، استاندارد اختیاری و نشان موسوم به طیب است که در کنار موارد حداقلی رعایت بهداشت، مباحث حداکثری را نیز به مردم پیشنهاد میکند.