رفتن به محتوای اصلی
x

بیشترین کمبود دارویی در اصفهان مربوط به برخی برندهای خارجی است

اصفهان- ایرنا- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به کمبود برخی از اقلام دارویی در استان گفت: بیشتر این کمبودها مربوط به برخی برندهای خارجی داروهای شیمی درمانی و دیابت است.

محمود اعتباری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این کمبودها بیشتر به‌دلیل تحریم‌ها، مشکلات تامین‌کنندگان، عدم انجام تعهد تامین‌کننده در زمان مناسب، مشکلات مالی و تقاضای بالا برای برخی برندهای خاص بوجود آمده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مهمترین دلیل کمبود دارو در کشور، تحریم‌های ظالمانه است که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم سلامت مردم را نشانه گرفته اما هیچ کمبود بحرانی در تأمین دارو وجود ندارد و وضعیت دارو در استان با برنامه‌ریزی و مدیریت در حال کنترل است.

اعتباری با بیان اینکه کمبودهای دارویی به‌طور عمده سراسری است، اظهار کرد: سهم هر استان از دارو بر اساس برنامه‌ریزی سازمان غذا و دارو مشخص می‌شود، در استان اصفهان نیز داروهای مورد نیاز بر اساس این برنامه توزیع شده و در اختیار بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی قرار می‌گیرد.

وی از مدیریت و نظارت بر توزیع داروها به‌منظور تامین نیازهای بیماران خبر داد و افزود: پیگیری‌های مستمری به‌منظور تامین دارو و اخذ سهمیه استان از سازمان غذا و دارو یا جایگزینی آن با سایر داروها با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و پزشک معالج بیمار در حال اجراست.

اعتباری ادامه داد: انتظار ما تجویز و مصرف منطقی داروهاست تا ضمن اینکه اختلالی در درمان ایجاد نشود از هدر رفت سرمایه ملی نیز جلوگیری شود.

وی اظهار داشت: تاب‌آوری برای چند داروی خاص در استان در زمان حاضر پایین است و حوزه معاونت غذا و دارو با نظارت و مدیریت دقیق در حال تامین آنهاست.

اعتباری درباره کمبود شیرخشک نیز توضیح داد: بیشتر این کمبودها به‌دلیل تقاضا برای برندهای خاص است، در حالی که سایر انواع شیرخشک در بازار موجود است و می‌توان نیاز خانواده‌ها را با آنها تامین کرد، اگرچه ما خود را موظف به تامین برندهای مورد نیاز نیز می‌دانیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: کمبود انسولین هم بیشتر مربوط به برندهای خاص است اما انواع وارداتی دیگر و تولیدات داخلی قابلیت جایگزینی دارند و این موضوع به پزشکان معالج بیماران اطلاع داده شده است.

به گزارش ایرنا، اصفهان، سومین تولیدکننده دارو در کشور است و حدود ۹۰۰ داروخانه و ۱۸ کارخانه داروسازی با تولید یکهزار قلم دارو زیر پوشش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعالیت می‌کنند.

تولیدات دارویی این استان نیز بیش از ۱۰ درصد تولید داخل را تشکیل می‌دهد و عمده داروهای آنتی بیوتیک خوراکی کشور در اصفهان تولید می‌شود.