رفتن به محتوای اصلی
x

رونمایی از سامانه های پشتیبان تصمیم سازمان غذا و دارو

به گزارش ایفدانا، سامانه پشتیبان تصمیم (تصمیم یار) سازمان غذا و دارو با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران سازمان غذا و دارو از رونمایی شد.

بر اساس این گزارش، سازمان غذا و دارو در راستای ایجاد شفافیت و هوشمندسازی رصد زنجیره تامین و توزیع فرآورده‌های سلامت‌محور اقدام به راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیک کرده است.
 

داده‌های رصد زنجیره تامین که از طریق سامانه‌های الکترونیکی به‌دست آمده است به‌منظور طراحی ابزارهای پشتیبان تصمیم در قالب داشبوردهای مدیریتی در سازمان غذا و دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این داشبوردها شامل ۴۴ داشبورد به دو دسته داشبوردهای مدیریتی و داشبوردهای عمومی تفکیک می‌شوند و هرکدام اطلاعات متناسب را در اختیار کاربران حاکمیتی یا عمومی قرار می‌دهند. داشبوردهای مدیریتی با آدرس اینترنتی bi.fda.gov.ir جنبه حاکمیتی داشته و با در دسترس قراردادن اطلاعات کامل زنجیره، نقشه کلی وضعیت موجود و برنامه‌ریزی برای تصمیم‌گیری در آینده را فراهم می کند. این داشبوردها به تفکیک ادارات‌کل سازمان غذا و دارو در دسترس هستند و شامل اطلاعات پروانه‌ها، تاریخچه سیاست‌گذاری‌ها، تامین ارز، ترخیص، شناسه‌گذاری و جزئیات توزیع و استعلام شناسه رهگیری و اصالت هستند.

این داشبوردها به صورت تعاملی طراحی شده‌اند و هر بخش از داشبورد قابلیت فیلتر کردن و ارائه تحلیل به صورت‌های متفاوت را داراست. به عنوان مثال در داشبورد مدیریتی ترخیص با فیلتر کردن داده‌های ترخیص سال ۱۴۰۱ محصولات با بیش‌ترین میزان ترخیص قابل ملاحظه است؛هم‌چنین امکان مشاهده جزئیات وضعیت ترخیص یک فرآورده به تفکیک شرکت و یا کشورهایی که واردات از آن‌ها انجام شده نیز قابل ملاحظه است.

داشبوردهای عمومی سازمان غذا و دارو با آدرس اینترنتی publicbi.fda.gov.ir با کارکرد اتاق شیشه‌‌ای سازمان غذا و دارو طراحی شده است و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران، فعالان کسب و کار و عمومی مردم را در اختیار آن‌ها قرار می دهد. نام کاربری و رمز عبور این داشبوردها به صورت عمومی در سایت سازمان اطلاع‌رسانی شده است. به عنوان مثال آمارنامه سال ۱۴۰۱ دارو بر اساس اظهار شرکت‌های پخش در سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت تهیه شده است و اطلاعات مربوط به سهم ریالی و تعدادی هر یک از شرکت‌های پخش، تامین کننده، محصولات و جزییات دیگر مانند کشورهایی که واردات از آن‌ها انجام شده، نسبت داروهای بیولوژیک و غیر بیولوژیک، نسبت تولید داخل به واردات و بقیه اطلاعات را در دسترس قرار داده است.

سازمان غذا و دارو برنامه‌ها و اقدامات توسعه‌ای خود در زمینه سامانه‌های الکترونیکی را به صورت مستمر دنبال می‌کند و نتایج آن هم‌چون موارد فوق از طریق مجاری اطلاع‌رسانی سازمان در اختیار عموم مردم و ذی‌نفعان قرار می‌گیرد./