رفتن به محتوای اصلی
x

مدیرکل امور دارو و فرآورده‌های تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: پیش‌بینی ذخیره راهبردی ۶ ماهه برای ۸۳۰ قلم دارو/کاهش ۴۰ درصدی قیمت داروهای تک‌نسخه‌ای

 

دکتر محمد پیکانپور مراسم افتتاحیه هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما در مصلی امام خمینی(ره) اظهار کرد: صنعت دارو از پر افتخارترین صنایع کشور به شمار می رود و جزو صنایع در حال رشد بوده که رشته های مختلفی از جمله ساخت ماشین آلات داروسازی با کیفیت و کمیت عالی نیز به برکت این صنعت در حال توسعه است.
وی افزود: کشورهایی با جنعیت مشابه ایران مانند ترکیه، ویتنام و تایلند، با میزان ارزبری ۲ تا ۳ برابری داروی مورد نیاز خود را تامین می کنند در حالی که ایران از اعتماد به متخصصان دارویی استفاده کرده و نفع زیادی در صرفه جویی ارزی داشته است.
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اداره کل دارو در طول یکسال گذشته نه در جایگاه حکمرانی از بالا به پایین بلکه شانه به شانه صنعت تمام تلاش خود را به کار برد که از هیچ حمایتی برای توسعه صنعت داروسازی دریغ نکند و هیچ تبعیضی بین شرکتها قائل نشد، البته پای اصلاح کج‌روی های مشاهده شده نیز ایستادگی کرد.
وی به اقدامات مثبت صورت گرفته حوزه دارو در یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: حرکت گام به گامی که به برای پرداخت معوقات طرح دارویار و معوقات بیمه‌ای در حال انجام است یک طرح دو بوده تا خواب سرمایه در زنجیره تامین دارو به حداقل ممکن برسد.
دکتر پیکان‌پور ادامه داد: انتقال ارزی از کارگزاری قطر در فاز تست بوده و در حوزه کشاورزی نتایج خوبی به همراه داشته که در حوزه دارو هم این مسیر در حال پیشروی است و به زودی در صورت اثربخشی اخبار آن منعکس خواهد شد تا مسیر برخی از داروهای حیاتی که الان در تبادل ارزی با اروپا دچار مشکل هستیم، حل شود.
حل مشکل کمبود ۱۸ آنتی دوت با خرید تضمینی
وی افزود: خرید تضمینی آنتی دودها یکی از محورهایی بود که در وزارت بهداشت مصوب شد و ۱۸ قلم از آنتی دودهایی که همیشه با کمبود مواجه بود با اعتباری بالغ بر ۹۵ میلیارد تومان در دستور خرید تضمینی قرار گرفت تا کمبود این داروها برای همیشه رفع شود.
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به  الکترونیکی شدن فرایندهای حوزه دارو گفت: در طول یک سال گذشته در حوزه‌های قیمت گذاری، سیاست گذاری، شناسه گذاری و ترخیص به صورت داشبوردهای الکترونیکی در دسترس است و بخش قابل توجهی به صورت عمومی در اختیار برنامه‌ریزان صنعت قرار گرفته و امروز زبان مشترکی را بین ما و صنعت برقرار کرده است.
وی تصریح کرد: امروز کسی نمی‌تواند عددهای متفاوتی بدون پایه برای کمبودهای دارویی اعلام کند، در حال حاضر به جای یک فرایند غیر سیستمی، اطلاعات از کلیه معاونت‌های غذا و دارو و بیمارستان‌ها به صورت سیستمی جمع آوری و هر کس با داشتن یک حساب کاربری و رمز عبور می‌تواند وضعیت دارویی را ملاحظه کند.
دکتر پیکان‌پور با اشاره به آخرین وضعیت اعتبارات حوزه دارو گفت: سهمیه ۳.۵ میلیارد دلاری حوزه دارو به ۴ میلیارد دلار افزایش یافت و درخواست ۴.۵ میلیارد دلار داده‌ایم که تا پایان سال مشکلاتی در ارتباط با این موضوع نداشته باشیم.ارز مورد نیاز مواد بسته بندی و جانبی صنعت دارو نیز مشمول ارز دولتی شده و ۱.۴۵ میلیارد دلار به آن ارز تخصیص یافته است.
وی با اشاره به برنامه ذخیره راهبردی دارو در سازمان غذا و دارو اظهار کرد: ذخیره دارویی برای ۶ ماه با دو اهرم خرید از مسیر منابع دولتی و مشوق‌های حاکمیتی در راستای به کارگیری ظرفیت‌های بخش خصوصی پیش بینی شده برای ۸۳۰ قلم دارو نیز پیش بینی شده‌ است.
 
عرضه برخی واکسن‌ها در داروخانه‌ها
وی از عرضه واکسن های کووید، تب زرد، روتاویروس، برخی مخدرها طبق اصول و پروتکل‌های مشخص خود در داروخانه ها خبر داد و گفت: این اقدام به منظور تسهیل دسترسی آغاز شده است.
پیکانپور افزود: هرچند نباید در کشور حتی یک قلم کنبود هم نباید وجود داشته باشد لاکن کمبودهای دارویی ۴۲۰ قلم در مهرماه پارسال بود که اکنون به ۸۱ قلم رسیده است.
 
مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو از ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید برای تامین نیازهای دارویی خبر داد و با بیان اینکه ۶۰ درصد آن محقق شده است، گفت: ۴.۵ هزار میلیارد تومان وامهای تمدیدی و ۴.۱ هم تعهدات مازاد سه بانک بوده است تا مشکل نقدینگی صنعت را برطرف کند.
وی ابراز امیدواری کرد که پرداخت های دارویار نیز سریع تر به نتیجه برسد تا زنجیره تامین، تولید و توزیع به موقع انجام شود.
وی با اشاره به اینکه تدوین دستورالعمل های صادراتی دارو در دست اجراست ، افزود: قطعا از اهرم‌های مهم در حوزه صنعت دارو، صادرات است و از شرکت های دارویی می خواهیم در این حوزه تقویت شوند و پیگیر توسعه بازارهای منطقه باشند زیرا ایران در حوزه داروها آینده درخشانی دارد.
 
لزوم اعتماد به نظرات کارشناسی متخصصان صنعت دارو
مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو از دستگاه‌ها و نهادها خواست که نظرات کارشناسی و تخصصی دلسوزان صنعت دارو تکیه کنند و از هرگونه مداخله غیر علمی در امورات تخصصی دارو پرهیز کنند، حوزه دارو نیاز به دستان حمایتگر دارد، نیاز به قیم ندارد، توفیقات این حوزه ماحصل اعتماد به نظر کارشناسی بوده و آسیبهایی که بعضا متحمل این سیستم شده ماحصل مداخلات عیرعلمی، شتابزده و با قصور بین دستگاهی رخ داده است؛ در شرایط سخت تحریمی که هژمونی ناپاک غالب ‌که تلاش می کند ایران حتی در دسترسی به برخی داروهای ضروری بیماران دچار اختلال شود دفاع از مدیران ریسک‌پذیر و عملیاتی در بخش بخش صنعت دارو اجتناب ناپذیر است تا روزبروز شاهد اعتلای این صنعت و دستاوردهای آن برای کشور باشیم.