رفتن به محتوای اصلی
x

دستورالعمل هاي جديد استفاده از ظروف يكبار مصرف

1) دستور العمل ظروف يكبار مصرف

مدير كل محترم تدوين استاندارد

 موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران

با سلام و احترام

با عنايت به بررسي صورت گرفته از سوي كارشناسان اين معاونت غذا ودارو در خصوص تاثير شرايط استفاده از انواع پلي استايرن بر سلامت مصرف كنندگان نتايح حاصله مويده آن است كه :

الف ) چنانچه محتواي درون ظرف  دمايي بيش از 65 در جه سانتي گراد داشته باشد

ب ) با افزايش درصد چربي ( چنانچه چربي فاز پيوسته باشد )

ميزان مهاجرت شيميايي افزايش قابل توجهي در ظروف پلي استايرن دارد .

لذا با عنايت به موارد فوق :

1-    استفاده ار انواع پلي استايرن براي بسته بندي روغنهاي خوراكي ، مارگارين و كليه محصولاتي كه لايه خارجي آنها چربي بوده ( فاز پيوسته ) و درر تماس يا بسته بندي مي باشد ممنوع اعلام مي گردد .

2-    ظروف با جنس انواع پلي استايرن نبايستي براي بسته  بندي آندسته از مواد غذايي ( خوراكي و آشمايدني ) كه در  زمان پر شدن – نگهداري يا مصرف دما بالاتر از 65 درجه سانتي گراد دارند استفاده شود .

موجب امتنان خواهد بود تا اصلاحات لازم در كليه استانداردهاي در حال تدوين شده  به عمل آيد .

دكتر عباس حاجي آخوندي

مدير كل نظارت بر مواد غذايي ،آشاميدني ، آرايشي وبهداشتي

 

 

2) دانشگاه علو م پزشكي و خدمات بهداشتي درماني سراسر كشور

با سلام واحترام

با توجه به بررسيها و اطلاعات موجود و گزارش جلسات دبير خانه كميته تخصصي امنيت غذايي معاونت غذا  و دارو در خصوص انواع ظروف و فيلم هاي از جنس پلي ويتيل كلرايد (pvc  ) به اطلاع مي رساند :

1-       حمل ، نگهداري و بسته بندي مواد غذايي ( خشك و تر ) در ظروف تر جنس انواع (pvc  ) ( سخت و نرم  ) ممنوع مي باشد .

2-    در صورت استفاده از فيلم هاي ( تك لايه و چند لايه ) (pvc  ) نبايد بسته بندي به گونه اي باشد كه لايه (pvc  )با ماده غذايي تماس مستقيم داشته باشد .

3-    هيچ كدام ازتوليد كنندگان ظروف وعرضه كنندگان مواد غذايي مجاز به عرضه و كاربري ظروف از جنس (pvc  )به منظور تماس مستقيم با مواد غذايي نمي باشند .

4-       ورود و توليد  انواع مسواك كه در ساختمان آنها اعم از دسته و سر از(pvc  )استفاده شده باشد ممنوع  مي باشد .

5-    كليه توليد كنندگان ظروف pvc    بايد نام تجاري خود و جنس ظروف را به شكل شفاف ، خوانا ، و غير قابل پاك شدن برروي ظروف مشخص نمايند .

6-       خواهشمند است ضمن اطلاع رساني لازم در صورت مشاهده هر گونه تخلف اقدامات قانوني را اعمال و نتيجه را به اين اداره كل ارسال نمائيد .

دكتر هدايت حسيني

سرپرست اداره كل نظارت بر مواد غذايي ، آشاميدني ،
 آرايشي و بهداشتي

 

 

3) دانشگاههاي علو م پزشكي و خدمات درماني اصفهان

معاونت / مديريت غذا ودارو

به اطلاع مي رساند واحدهاي توليد كننده آبليمو ، سركه و عرقيات گياهي مجاز مي باشند با رعايت شرايط زير ظروف پلي اتيلن ترفتالات براي بسته بندي محصولات آبليمو ، سركه ، گلاب و عرقيات استفاده نمايند :

1-    مدت زمان ماندگاري محصول حداكثر يك سال با مسئوليت واحد توليد كننده اعلام مي شود كه بايستي به صورت خوانا و شفاف و پاك  نشدني بر روي بسته بندي درج گردد .

2-       كليه ظروف بايدداراي پروانه ساخت و يا مجوز ورود و مصرف از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي باشند .

3-    نظر به الزام پاستوريزاسيون عرقيات گياهي در صورتي كه واحد توليدي اقدام به بسته بندي عرقيات گياهي در ظروف از جنس پلي اتيلن ترفتالات  نمايد . مي بايست پس از انجام عمل پاستوريزاسيون ابتدا دماي محصول به نحو مقتضي در يك سيستم پيوسته و بدور از هر نوع آلودگي ثانويه تا دماي محيط كاهش  يابد سپس اقدام به پر نمودن ظروف  پلي اتيلن ترفتالات  گردد .

4-    چنانچه اثرات زيانباري از بسته بندي محصولات فوق الذكر در ظروف پلي اتيلن ترفتالات در هر زمان و تحت هر شرايطي محرزشود اين اداره كل مجاز به ممنوعيت يااعمال شرايط خاص براي بسته بندي  فوق الذكر خواهد بود .

5-    لازم است بند 2و 4 به نحو مقتضي در پروانه هاي ساخت صادره  مروبط به آبليمو ، سركه ، گلاب و عرقيات كه نوع بسته بندي ظروف بطري از جنس پلي اتيلن ترفتالات مي باشد در ج گردد .

6-    لازم است بند 3در پروانه هاي ساخت صادره مربوط به توليد كنندگان گلاب و عرقيات گياهي كه نوع بسته بندي آنها پلي اتيلن ترفتالات مي باشد درج گردد .

 

خواهشمند است ضمن نظارت بر اجراي دستور العمل مراتب به اطلاع كليه واحدهاي توليد كننده آبليمو، سركه و عرقيات گياهي برسد .

دكتر عباس حاجي آخوندي

مدير كل نظارت بر  مواد غذايي ، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي